Afstudeeropdrachten

Afstudeeropdrachten

Succesvol afstuderen

Minox biedt ambitieuze informatica studenten graag de mogelijkheid om af te studeren op uitdagende opdrachten. Tijdens de afstudeerperiode word je intensief begeleid door vakkundige professionals. Hiermee kun je je afstudeeropdracht zeker tot een goed einde brengen. Tijdens het afstuderen bespreken we altijd de mogelijkheid om je carrière bij ons te starten.

Minox zoekt toptalent

Minox is een Fintech bedrijf met een scale-up cultuur. Minox bestaat al ruim 30 jaar en heeft enkele duizenden tevreden klanten. We zijn dus geen startup zonder klanten en de bijbehorende onzekerheden. We zijn ook geen corporate, met legacy technology, trage veranderprocessen en politics. We zijn een bewezen en groeiende organisatie, waarin we op een professionele manier zeer klantgericht werken aan producten van deze tijd. Waarin veel goed gaat, maar er ook veel dingen nog beter kunnen. We hebben als team de ambitie om continu te verbeteren. We zijn groot genoeg om echt impact te hebben in de markt, maar ook klein genoeg dat je als individu echt impact kunt hebben op onze producten, processen en technologiekeuzes. We zijn daarom op zoek naar toptalenten die hun mening durven geven en openstaan voor feedback. Studenten die zichzelf en het team proberen te ontwikkelen, en zo meegroeien met de organisatie.

Wat biedt Minox jou?

 • Begeleiding door vakkundige professionals
 • € 1000 vergoeding per maand
 • Veel keuze in afstudeeropdrachten (of zelfs op maat)
 • Wij doen er alles aan zodat jij je diploma haalt
 • Uitzicht op een vaste baan (of als je verder wilt studeren de mogelijkheid om deeltijd aan de slag te gaan)
 • Starten wanneer het jou uitkomt
 • Goede samenwerking met jouw hbo/universiteit

Technology overview:

Microservice based systems, RabbitMQ, Docker/Docker Swarm, GraphQL, JIRA, GIT, Confluence, Selenium for automated testing, continuous deployment integration, Amazon webservices, high availability, automatic scaling, REST API’s, PostgreSQL, Node.js

Opdrachten afstuderen

 • Fraude herkennen aan de bron: Wil je helpen voorspellen of boekingsregels potentieel frauduleus zijn? Je gaat onderzoeken aan de hand van beschikbare crowd data of er patronen zijn waaraan potentieel frauduleuze boekingen kunnen worden herkend. Hiervoor ga je een systeem bouwen die data anonimiseert en aan de hand van diverse criteria bepaald welke zekerheidsscore hieraan kan worden toegekend. Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • PSD2 betaalwetgeving en RTS (Regulatory Technical Standards): Vind je het interessant om te onderzoeken hoe PSD2 en de RTS kan worden geïmplementeerd en onderhouden op een manier die compliant is met de regelgeving en ook voor de toezichthouders voldoende transparantie biedt? Binnen dit proces zijn diverse uitdagingen zoals risico profielen, het KYC (know your customer) of checks in het kader van de WWFT (wet witwassen financiële transacties) die we zoveel mogelijk geautomatiseerd zouden willen oplossen. Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Dashboard voor robotic accounting: Minox biedt software waarmee accountants ongekend efficiënt hun administratie kunnen doen. Robotic accounting verwerkt documenten zoals facturen en bankmutaties volledig geautomatiseerd naar een boekhouding. Het proces waarbij de ondernemer zijn data moet aanleveren wordt daarmee steeds meer de belangrijkste bottleneck. Vind jij het leuk om te onderzoeken hoe het proces van data aanlevering kan worden gestructureerd? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Blockchain en juridische documenten: Vind je het leuk om te onderzoeken hoe we blockchain kunnen inzetten om juridische documenten zodanig vast te leggen dat het bestaan kan worden aangetoond en de authenticiteit kan worden gegarandeerd. Je gaat onderzoeken hoe blockchain kan worden ingezet in een documentmanagement systeem en hoe Minox de kracht van blockchain technologie voor klanten kan inzetten? Lijkt dit je een uitdagende opdracht. Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Mobile declaratie app: Ga jij een mobiele app bouwen in NodeJS en React waarmee het declaratieproces (van declaratie aanmaken tot autorisatie en uitbetaling) geheel geautomatiseerd kan verlopen? Sluit je het systeem tevens aan op de robotic accounting backend waarmee ook de boekhoudkundige afhandeling volledig geautomatiseerd verloopt. Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Basisregistraties in de blockchain: Heb jij passie voor nieuwe technologieën zoals de blockchain? Vind je het leuk tijdens je afstuderen te onderzoeken welke basisregistraties het meest geschikt zijn voor het inzetten van blockchaintechnologie? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Vrije opdracht in overleg: Minox staat altijd open voor goede ideeën. Heb je zelf een afstudeeropdracht in gedachten, dan denken we graag met je mee welke mogelijkheden wij hier voor hebben. Onze ervaring is dat we in gesprek altijd tot een uitdagende opdracht kunnen komen. Klik hier om met ons in contact te komen.

Bachelor of master:

Alle bovenstaande opdrachten bieden een kader die afhankelijk van of je een bachelor of master doet op maat zullen worden gemaakt qua diepgang en afbakening. Zo heb je altijd een afstudeeronderzoek die haalbaar is en voldoet aan de eisen die jouw onderwijsinstelling daaraan stelt.

Procedure:

Alles gaat snel bij Minox en er is geen formele procedure. Als je je aanmeldt voor een afstudeeropdracht bij Minox dan nemen wij z.s.m. contact met je op. Als we een klik hebben in het gesprek dan zorgen we er gezamenlijk voor dat we de gekozen opdracht verder uitdiepen en op maat maken zodat jij een uitdagend en haalbaar afstudeeronderzoek kan doen.

Ervaringen:

Lees hier ervaringen van studenten die een stage-opdracht hebben gedaan bij Minox.