Menu

Afstudeeropdrachten

Succesvol afstuderen

Minox biedt ambitieuze informatica studenten graag de mogelijkheid om af te studeren op uitdagende opdrachten. Tijdens de afstudeerperiode word je intensief begeleid door vakkundige professionals. Hiermee kun je je afstudeeropdracht zeker tot een goed einde brengen. Tijdens het afstuderen bespreken we altijd de mogelijkheid om je carrière bij ons te starten.

Minox zoekt toptalent

Minox is een Fintech bedrijf met een scale-up cultuur. Minox bestaat al ruim 30 jaar en heeft enkele duizenden tevreden klanten. We zijn dus geen startup zonder klanten en de bijbehorende onzekerheden. We zijn ook geen corporate, met legacy technology, trage veranderprocessen en politics. We zijn een bewezen en groeiende organisatie, waarin we op een professionele manier zeer klantgericht werken aan producten van deze tijd. Waarin veel goed gaat, maar er ook veel dingen nog beter kunnen. We hebben als team de ambitie om continu te verbeteren. We zijn groot genoeg om echt impact te hebben in de markt, maar ook klein genoeg dat je als individu echt impact kunt hebben op onze producten, processen en technologiekeuzes. We zijn daarom op zoek naar toptalenten die hun mening durven geven en openstaan voor feedback. Studenten die zichzelf en het team proberen te ontwikkelen, en zo meegroeien met de organisatie.

Wat biedt Minox jou?

 • Begeleiding door vakkundige professionals
 • € 1000 vergoeding per maand
 • Veel keuze in afstudeeropdrachten (of zelfs op maat)
 • Wij doen er alles aan zodat jij je diploma haalt
 • Uitzicht op een vaste baan (of als je verder wilt studeren de mogelijkheid om deeltijd aan de slag te gaan)
 • Starten wanneer het jou uitkomt
 • Goede samenwerking met jouw hbo/universiteit

Technology overview:

Microservice based systems, RabbitMQ, Docker/Docker Swarm, GraphQL, JIRA, GIT, Confluence, Selenium for automated testing, continuous deployment integration, Amazon webservices, high availability, automatic scaling, REST API’s, PostgreSQL, Node.js

Opdrachten afstuderen

 • UX / Grafisch design: Is het jouw passie een super gave UI te ontwerpen voor ondernemers en accountants om ze de beste UX te geven, dan is deze afstudeeropdracht echt iets voor jou! Doordat financiële processen steeds meer worden gerobotiseerd, wordt de boekhouding steeds vollediger en actueler. Voor onze gebruikers betekent dit dat hun rol sterk veranderd, van handmatig boeken naar veel meer controleren en sturen op uitzonderingen.Dit raakt natuurlijk ook hoe gebruikers onze applicatie gebruiken en daarmee de unieke gebruikerservaring die wij willen bieden. De flow van de applicatie veranderd. We zoeken iemand die outside the box wilt denken om hiermee aan de slag te gaan. Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Machine learning / AI: Wij zijn ontzettend geïnteresseerd in het toepassen van machine learning / AI voor concrete problemen. Bij Minox willen we graag meer ervaring opdoen met deze technieken door ze gewoon toe te passen. Doordat iedere maand de administratie van duizenden en duizenden ondernemers in Minox worden gedaan hebben we de beschikking over veel data. Hoe kunnen we deze data gebruiken om het werk van onze gebruikers makkelijker te maken (zelflerend, voorspellen of corrigeren) en nieuwe functionaliteiten te introduceren?Wij zijn op zoek naar iemand die het uitdagend vind een model te trainen, te testen en te evalueren. Hoe krachtig zijn de huidige modellen en wat is de toegevoegde waarde? Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Ontwikkelen module kolommenbalans: Vind jij het leuk om een geheel nieuwe module te ontwikkelen? Dan is dit een opdracht voor jou! Doordat financiële processen steeds meer worden gerobotiseerd, wordt de boekhouding steeds vollediger en actueler. Voor onze gebruikers betekent dit dat hun rol sterk veranderd, van handmatig boeken naar veel meer controleren en sturen op uitzonderingen.Dat betekent ook dat je makkelijker wilt kunnen corrigeren en bijsturen. Met de module uitwerken kolommenbalans geef je de klant nieuwe inzichten, de mogelijkheid om eenvoudig te corrigeren en belangrijke uitzonderingen te documenteren. Lijkt dit je een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Document management: Documenten digitaal vastleggen en verwerken wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Het scheelt immers veel tijd en geld als je digitaal kunt ondernemen. Facturen en bankafschriften moeten allemaal (geautomatiseerd) verwerkt worden. In Minox willen we document management opnieuw opzetten vanuit de filosofie alles is een document. Met andere woorden aan iedere transactie ligt een document ten grondslag. Dat vraagt om proces gericht document management! Hoe kunnen we dit proces zo inrichten en sturen om de gebruiker zoveel mogelijk (geautomatiseerd) te helpen. Zou je hieraan willen ontwikkelen en lijkt je dit een uitdagende opdracht? Klik hier om met ons in contact te komen.
 • Vrije opdracht in overleg: Minox staat altijd open voor goede ideeën. Heb je zelf een afstudeeropdracht in gedachten, dan denken we graag met je mee welke mogelijkheden wij hier voor hebben. Onze ervaring is dat we in gesprek altijd tot een uitdagende opdracht kunnen komen. Klik hier om met ons in contact te komen.

Bachelor of master:

Alle bovenstaande opdrachten bieden een kader die afhankelijk van of je een bachelor of master doet op maat zullen worden gemaakt qua diepgang en afbakening. Zo heb je altijd een afstudeeronderzoek die haalbaar is en voldoet aan de eisen die jouw onderwijsinstelling daaraan stelt.

Procedure:

Alles gaat snel bij Minox en er is geen formele procedure. Als je je aanmeldt voor een afstudeeropdracht bij Minox dan nemen wij z.s.m. contact met je op. Als we een klik hebben in het gesprek dan zorgen we er gezamenlijk voor dat we de gekozen opdracht verder uitdiepen en op maat maken zodat jij een uitdagend en haalbaar afstudeeronderzoek kan doen.

Ervaringen:

Lees hier ervaringen van studenten die een stage-opdracht hebben gedaan bij Minox.