Minox

Menu

Verbeter samenwerking tussen klant en accountant

22 - 5 - 2017

Bizcuit tilt samenwerking naar nieuw

Het digitale tijdperk vernieuwt de samenwerking tussen accountant en ondernemer. Waar de accountant in het verleden altijd een eindstation was dat zich met name richtte op een juiste verantwoording, staat de accountant nu steeds vaker direct naast de ondernemer. In een rol van controller richt de accountant zich meer op ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Minox lanceert daarom Bizcuit – Business Connected. Deze innovatieve app biedt een nieuwe revolutie in de samenwerking tussen accountant en ondernemer.

Nieuw samenwerkingsmodel

In het MKB wordt de samenwerking tussen accountant en ondernemer steeds verder uitgebreid. De meest voorkomende samenwerkingsvormen gaan over de administratieve verwerking van inkoop, verkoop, bank, salaris en HR processen. Met Bizcuit kan de ondernemer nu ook voor betalingsprocessen en cash management direct gaan samenwerken met zijn accountant. In dit betaalproces staat de ondernemer en niet de bank centraal.

Wat is Bizcuit?

In mei 2017 heeft Minox de échte bankenkoppeling Bizcuit geïntroduceerd. Dit is de eerste bankenkoppeling waarmee rechtstreeks vanuit de administratie kan worden betaald, zonder tussenkomst van internetbankieren. Hiermee loopt Bizcuit twee gigantische stappen voor op PSD2 (EU-richtlijn die een revolutie in het betaallandschap moet bewerkstelligen).

‘Minox is met Bizcuit de enige aanbieder van een geautomatiseerd betalingsproces vanuit de financiële administratie’

Hoe werkt het betaalproces in andere boekhoudpakketten?

Ondanks dat er een digitale revolutie heeft plaatsgevonden is er in het betaalproces eigenlijk nog maar weinig veranderd. Als je in een boekhoudpakket een betaalrun wil starten moet je handmatig TIEN stappen doorlopen:

 1. Een betalingsvoorstel maken, deze wordt vervolgens door het software pakket gegenereerd in het pain.001 formaat.
 2. Betaal bestandje downloaden
 3. Inloggen op internetbankieren op een laptop/desktop (niet mobiel)
 4. Bestandje uploaden
 5. Je hebt dan twee keuzes: het hele voorstel uitvoeren of afkeuren (factuur inzien kan niet)
 6. Betaalvoorstel uitvoeren
 7. Selecteer het formaat waarin je afschriften wilt downloaden
 8. Bestandje met daarin de bank mutaties downloaden
 9. Upload deze in de boekhouding
 10. Klik verwerken en de betaalrun is volledig uitgevoerd

Dat dit proces ouderwets, rigide en daarmee niet geschikt voor een goede samenwerking is, spreekt voor zich.

“Het traditionele betalingsprocesproces is ouderwets, rigide en daarmee niet geschikt voor een goede samenwerking”

Hoe werkt Bizcuit?

Bizcuit doet wat het zegt: Business Connected! Populair gezegd “nooit meer klieren in internetbankieren”. Bizcuit maakt het betaalproces eenvoudig, veilig en vooral gericht op het gemak voor de ondernemer. Het werkt in slechts drie stappen:

 1. Selecteer de facturen die je wilt betalen
 2. Controleer de betalingen en raadpleeg de onderliggende facturen. Swipe de facturen weg die je niet wilt betalen.
 3. KLAAR: Autoriseer de betalingen met de vingerafdruk via de Bizcuit app

Het unieke van Bizcuit is dat je in stap 2 ook een deel van de betalingen kunt uitvoeren, bijvoorbeeld als er nog een dispuut met een bepaalde leverancier is. Deze mogelijkheid zorgt ook voor een betere aansluiting voor de samenwerking met de accountant.

“Nooit meer klieren in internetbankieren”

Nieuw businessmodel

Veel ondernemers hebben moeite met cash management, crediteurenbeheer of willen gewoon zoveel mogelijk backoffice taken uitbesteden om zich te richten op het ondernemen. Hier kan de accountant een nieuwe rol in gaan spelen. De accountant kan zonder enige tussenkomst de lead nemen in het cash management proces. Daarmee creëert hij grip op het wekelijks repeterende betalingsproces en zorgt hij dat de liquiditeit juist wordt gemanaged. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen is de betalingen door te nemen in de Bizcuit app. Met een simpele swipe keurt hij een betaling af als er bijvoorbeeld nog een vraag openstaat bij een bepaalde leverancier. Daarmee houdt de accountant volledig grip op het proces en neemt hij veel administratieve handelingen weg bij de ondernemer. Dat noemen wij Business Connected.

Win-Win-Win

Een juiste samenwerking tussen ondernemer, accountant en techniek leidt bijna altijd tot een win-win-win situatie.

 1. De ondernemer ervaart minder administratieve handelingen, effectiever crediteurenbeheer en beter liquiditeitsmanagement
 2. De accountant kan zijn toegevoegde waarde vergroten en creëert een nieuw dienstverleningsmodel
 3. LEAN – door efficiëntere samenwerking en daarmee een strakker proces wordt veel “waste” voorkomen en daardoor zijn de totale bedrijfskosten lager

 

Bizcuit de eerste stap

Met Bizcuit revolutioneert Minox het betaalproces en neemt het afscheid van het oude handmatige betaalproces. Bizcuit heeft als doel met nieuwe innovaties het dienstenmodel voor innovatieve accountants steeds verder uit te breiden. Uiteindelijk wordt Bizcuit de Business Connected app waarbij de samenwerking en toevoegde waarde voor de business centraal staat.