Minox

Menu

Doe de Gratis BMKB scan!

15-05-2020

Corona krediet voor jouw klanten?

Loanstreet biedt in samenwerking met Minox een BMKB scan, waar accountants snel inzicht kunnen krijgen in de financieringsmogelijkheden van hun klanten.

Sinds enige tijd zijn we in een nieuwe realiteit beland, namelijk die van ondernemen in het tijdperk van het coronavirus. Dit betekent niet alleen dat veel meer zaken online gedaan worden, maar ook dat er een groot aantal ondernemers is met een dringende en onverwachte financieringsbehoefte die nu vaker gericht is op overleven dan op groeien. Voor administratiekantoren kan dat betekenen dat naast de normale werkzaamheden er veel vragen binnen komen over hoe financiering kan helpen om een onderneming door de coronacrisis heen te loodsen.

Hulp met BMKB-kredieten

Onze financieringspartner LoanStreet heeft een oplossing bedacht om te bekijken of jouw klanten in aanmerking komen voor een BMKB (Corona) krediet. Daarnaast biedt het een verlichting van de werkdruk om klanten bij te staan hun weg te vinden voor 1 van de mogelijkheden die de overheid heeft gecreëerd om het bedrijfsleven bij te staan.

Loanstreet biedt aan alle kantoren een overkoepeld dashboard, waarin je voor jouw klanten met een Minox administratie snel kunt zien hoe ze ervoor staan. En belangrijker nog, waar zij financiering kunnen krijgen wanneer dit nodig is.

Dit dashboard is in staat om op basis van de in Minox geregistreerde administraties aan te geven welke klanten in aanmerking komen voor het BMKB-krediet.

Sommige ondernemers hebben dringend behoefte aan cashflow om te overleven, andere ondernemers willen liever een stand-by-krediet dat zekerheid geeft. Het belangrijkste is dat alle ondernemers willen weten waar ze aan toe zijn en die duidelijkheid kan LoanStreet bieden. Komt een ondernemer mogelijk in aanmerking dan kun je in de online oplossing samen met jouw klant werken aan de aanvraag.

De BMKB ‘fast lane’ in LoanStreet

Op verzoek van veel accountants- en administratiekantoren is er een zogenaamde BMKB fast lane in LoanStreet ontwikkeld voor ondernemers die getroffen zijn sinds de corona-crisis. Je kunt kiezen voor het doel “Krediet voor Corona omzetdaling (met BMKB optie)”, zodat de aanvraag direct de juiste informatie bevat voor financiers. Deze fast lane is gebouwd in samenspraak met de drie banken, de hofleveranciers van kredieten met BMKB borgstelling.

Het voordeel voor de klant is dat er sneller duidelijkheid is of het bedrijf een overbruggingskrediet kan krijgen, en zo ja of dit mogelijk is met BMKB. Loanstreet werkt hierin nauw samen met de gespecialiseerde desks binnen Rabobank, ING Bank en ABN Amro. Hierdoor verloopt de afhandeling van aanvragen sneller en gemakkelijker dan wanneer je rechtstreeks het normale bankkanaal gebruikt, vanwege de grote drukte aldaar.

Alternatieven op de BMKB

Eén van de harde vereisten voor het gebruik maken van de verruiming van de BMKB regeling is dat er in 2019 een positief resultaat moet zijn. Het dient dus echt aantoonbaar te zijn dat de corona-uitbraak de oorzaak is voor de omzetdaling en dat daar een overbruggingskrediet voor nodig is. Mocht dit krediet niet worden gegeven zijn er binnen Loanstreet nog andere mogelijkheden om tijdelijke financiering te verkrijgen om deze moeilijke periode te kunnen overbruggen.

Contact met Loanstreet

Administratiekantoren krijgen momenteel veel vragen vanuit de ondernemers over de regelingen die beschikbaar zijn gesteld door de overheid. Loanstreet denkt graag met je mee hoe je de workload kunt verkleinen en al je klanten toch efficiënt kunt bedienen zonder kwaliteitsverlies. Mochten er vragen zijn over de BMKB kredieten en de fast lane die door Loanstreet worden aangeboden, neem dan vooral even contact met hen op via mail of telefoon. Laten we samen proberen zoveel mogelijk ondernemers door deze crisis te loodsen. Maar bovenal: blijf gezond.

 

Over Loanstreet

LoanStreet is een Nederlands financieringsplatform waarop alle belangrijke financiers zijn aangesloten die door de overheid zijn aangewezen voor dit steunprogramma. Zo kun je er direct zien of je bij de Rabobank, ABN AMRO of ING in aanmerking komt voor een krediet met BMKB-garantie van de Nederlands overheid. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, of vragen van klanten waar je advies over wilt? Stuur Loanstreet gerust een e-mail of bel naar +31888811222.