Minox

Menu

Eerste Hulp bij Online Boekhouden #1: Van schoenendoos naar accountant

25 - 4 - 2018

Maak kennis met zzp’er Lisan. Een jaar geleden is Lisan gestart als freelance ICT’er. Ze is volop bezig met het bouwen aan haar bedrijf en het onderhouden van haar netwerk.

Lisan is druk, en daardoor is een aantal zaken blijven liggen. Ze houdt nu haar inkomsten en uitgaven bij in Excel, bonnetjes gaan in een map en ze heeft nog geen idee hoe ze haar aangiftes moet invullen. De administratie bijhouden is niet bepaald haar hobby.

Van schoenendoos naar accountant

Omdat ze wel wat hulp kan gebruiken bij financiële vraagstukken, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een accountant die haar kan helpen met haar administratie. Ze zet voor zichzelf wat punten op een rijtje.

  • Haar voorkeur gaat uit naar een adviserende accountant in haar omgeving.
  • Ze wil iemand die op een moderne manier communiceert. Ze is niet altijd in staat om tijdens kantoortijden te bellen. Ze communiceert zelf ook veel via WhatsApp met haar klanten.
  • Lisan wil inzicht hebben in haar financiële situatie. Als ze bij klanten is, wil ze makkelijk bij haar gegevens kunnen via haar mobiel of laptop. Ze denkt aan een makkelijk te bedienen softwarepakket in de cloud met een app waarmee ze onderweg bonnetjes kan scannen.
  • Ze wil op een handige manier haar projecten en uren bijhouden en kunnen zien wanneer een klant betaald heeft.
  • Omdat ze nog niet zoveel omzet heeft, zoekt ze een betaalbare oplossing.

MKBiz

Tijdens een mountainbiketocht spreekt ze haar fietsmaatje Dirk, die al langer als zzp’er werkzaam is. Ze vraagt aan Dirk of hij een accountant kan aanbevelen en hoe hij zijn administratie bijhoudt. Dirk vertelt over zijn accountant Hans.

Hans heeft een klein administratiekantoor met acht medewerkers, MKBiz, en helpt mkb-klanten met hun administratie.

Online boekhouden

Dirk vertelt dat zijn accountant Hans twee jaar geleden een omslag heeft gemaakt naar online boekhouden. Hans heeft gekozen om in de cloud te gaan werken met boekhoudpakket Minox. Met dit pakket kan hij per klant afstemmen wie welke taken voor zijn/haar rekening neemt.

Dirk heeft een Minox Connect abonnement, hiermee heeft hij realtime inzicht in zijn cijfers en kan hij zelf taken uitvoeren. Hans heeft hem geholpen met de inrichting van Minox Connect.

Hij heeft hem ook laten zien hoe hij zelf inkoopfacturen kan scannen en betalen, en hoe hij eenvoudig kan factureren. Door de automatische koppeling met de bank zijn de openstaande posten altijd bijgewerkt. Hans controleert Dirk vanuit zijn specialistische kennis en geeft handige tips en tricks.

Connected accountant

Lisan is geïnteresseerd bezoekt de site van MKBiz. Lisan ziet de mogelijkheid om via WhatsApp berichten te sturen. Er wordt helder uitgelegd wat ze doen. De persoonlijke aanpak spreekt haar aan.

Op de website staat de link naar het LinkedIn profiel van Hans. Ze zoekt hem meteen op en stuurt hem een uitnodiging. Al snel ontvangt ze een persoonlijk bericht terug en maken ze een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Koffie drinken

De week erop ontmoeten ze elkaar. Hans stapt lachend op haar af en al tijdens het eerste kopje koffie is het ijs gebroken. Hans stelt vragen om meer te weten te komen over haar onderneming, de keuzes die ze gemaakt heeft en wat ze belangrijk vindt in de samenwerking met een accountant.

Tijdens een vervolggesprek bij MKBiz zullen ze verschillende mogelijkheden doorspreken. Hans zal laten zien hoe MKBiz samenwerkt met klanten met het online boekhoudpakket Minox. Enthousiast neemt Lisan afscheid en kijkt uit naar de vervolgafspraak.

Lees het vervolg op dit artikel:

Dit blog is geschreven in opdracht van Minox en heeft als doel om te illustreren hoe de zoektocht van een zzp’er naar een accountant en een boekhoudpakket kan verlopen.

Als je interesse gewekt is, kijk dan voor meer informatie op www.minox.nl of neem contact op met verkoop@minox.nl.