JavaScript Developer | Omgeving Utrecht

JavaScript Developer | Omgeving Utrecht

Interessante technology stack. Bewezen en groeiende organisatie met een scale-up cultuur. Werken met andere tech-savvy developers. Zelf invloed hebben op productontwikkeling, technologie keuzes en DevOps verbeteringen. Kans om naast je core taken zaken op te pakken die jouw interesse hebben en verder mee te groeien met de organisatie.

Onze visie

Business software in de cloud heeft de toekomst. Bij Minox geloven we dat de cloud disruptief is ten aanzien van hoe technologie de business kan ondersteunen. Communicatie tussen en binnen ondernemingen wordt steeds verder gedigitaliseerd en toepassingen worden geïntegreerd via API’s. Iedereen kijkt naar dezelfde informatie, welke in realtime beschikbaar is. Ook mobile op tablet of smartphone, bijvoorbeeld gevisualiseerd middels dashboards. Samenwerken wordt veel efficiënter. Er is een steeds hogere mate van automatisering mogelijk. Ondernemingen kiezen niet meer voor een ‘one size fits all’ software suite, maar stellen hun eigen software ecosysteem samen van applicaties die naadloos samenwerken en die naar hun wensen zijn in te richten.

Wat doet Minox?

Accounting is in zo’n ecosysteem altijd een centraal onderdeel. Minox ontwikkelt en verkoopt al ruim 30 jaar ERP en accounting software in de Nederlandse markt. Sinds 2014 met een geheel nieuw product in de cloud. We hebben in de cloud inmiddels de ‘must have’ accounting features aan boord.

Nu is het tijd om mooie en innovatieve nieuwe features live te gaan brengen. Minox ontwikkelt een FinTech oplossing: Cloud accounting met een focus op integratie in een ecosysteem van business software.

Minox heeft de ambitie, kennis en ervaring in huis om het slimmer en beter te doen dan de rest. We weten waar de markt behoefte aan heeft en hebben innovatieve ideeën. We geloven in de mogelijkheden van nieuwe technologieën en maken daar graag gebruik van. We hebben uitbreiding van ons team nodig om dit verder uit te denken en te realiseren.

De vacature

We zoeken ervaren full stack JavaScript developers die graag diverse technologische uitdagingen aangaan. Zoals features implementeren in een microservices architectuur, een cloud platform opschalen, en de applicatie middels REST API’s koppelen aan andere systemen. Of een mobile client ontwikkelen en herbruikbare componenten bouwen die ambitieuze requirements afdekken. Developers voor wie agile scrum en lean de natuurlijke manier van werken is. We werken met diverse ‘fit for purpose’ tools zoals:

  • node.js
  • RabbitMQ
  • Swagger
  • Docker
  • 4GL tooling (Servoy) voor rapid application development

In onze processen hebben we tools geïntegreerd zoals:

  • JIRA
  • Confluence
  • Git
  • Slack

Spreekt dit je aan, en heb je de juiste kennis en ervaring? Ben je proactief ingesteld en neem je je verantwoordelijkheid waar die je toebehoort? Wij bieden een functie waarin je zult samenwerken in een team van zeer tech-savvy collega’s en domein experts. Je zult werken met een aantrekkelijke technology stack, waarbij je de kans krijgt om je de nieuwste technologieën en methodologieën eigen te maken. Waar je mening gewaardeerd en gehoord wordt, en je een driver kunt zijn voor veranderingen.

Onze cultuur & de impact die je kunt hebben

Binnen Minox heerst een scale-up cultuur. Minox bestaat al ruim 30 jaar en heeft enkele duizenden tevreden klanten. We zijn dus geen startup met de bijbehorende onzekerheden, ontbrekende technologie visie en basics die nog niet op orde zijn. We zijn ook geen corporate, met legacy technology, trage veranderprocessen en politics. We zijn een bewezen en groeiende organisatie, waarin we op een professionele manier zeer klantgericht werken aan producten van deze tijd. Waarin veel goed gaat, maar er ook veel dingen nog beter kunnen. En waar we als team de ambitie hebben om continu te verbeteren. We zijn groot genoeg om echt impact te hebben in de markt, maar ook klein genoeg dat je als individu binnen onze onderneming echt impact kunt hebben op onze producten, processen en technologiekeuzes. We zoeken daarom iemand die zijn mening durft te geven en openstaat voor feedback. Iemand die zichzelf en het team blijft ontwikkelen, en zo meegroeit met de organisatie.

Met een stevige klantenbasis, een goed product, en gezonde cijfers, zijn er voor Minox veel kansen om door te groeien in de bestaande business. Maar ook om nieuwe kansen te verkennen. In de wereld van FinTech biedt cloud accounting vele nieuwe mogelijkheden. We zoeken iemand die vanuit zijn/haar eigen perspectief ook graag meedenkt over hoe we business value kunnen genereren. Iemand die open staat voor werken in een omgeving die zich continu aanpast aan zulke kansen. Spreekt dit je aan? Dan gaan we graag met je in gesprek en lichten we toe hoe wij naar de toekomst kijken.

Onze passie & manier van werken

We hebben een passie voor fantastische producten die onze klanten blij maken, en voor mooie technologie die dit mogelijk maakt. We werken middels agile scrum en lean. En met tools zoals JIRA Agile, Confluence, Git en Slack. Afgelopen kwartaal hebben we ook extra aandacht besteed aan DevOps. Hier is nog veel te doen (is zoiets ooit klaar?). Naast je werk als JavaScript developer ben je van harte welkom om mee te sturen aan zaken als automated testing, continuous deployment en dynamic scaling (obv Docker).

Als team zorgen we dat we de business value vooraf goed begrijpen, breken we complexiteit op in delen, en is testen een integraal onderdeel van ons zijn. Van zaken als top notch UX, security, performance en schaalbaarheid liggen we ’s nachts wakker. In teams van een business analyst, developer en tester (a.k.a. ‘de 3 amigo’s’) tackelen we zulke uitdagingen.

We lunchen samen (met degene die dat willen) en elke vrijdag is er een borrel. Regelmatig gaan we uit eten, meestal gecombineerd met een training of workshop. Jaarlijks is er ook het bedrijfsweekend, waarbij we elke keer een andere stad bezoeken, en het kerstdiner.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure is bij ons kort. Graag ontvangen we je CV ovv ‘vacature JavaScript developer’. Verwijzingen naar GitHub projecten bekijken we. Als we een mogelijke match zien nodigen we je uit voor een gesprek met Algemeen Directeur Hessel Kuik (37) en een collega Developer. In dit gesprek leren we elkaar kennen en horen we graag over jouw passies, succesprojecten en epic fail(s). Zien we in dit gesprek de fit met het team en de functie, dan krijg je de kans om je code en kunnen te tonen aan een ervaren Minox ontwikkelaar, met wie je kunt sparren over technologie. We horen graag waar je enthousiast van wordt in de tech wereld en waarom. Zijn we ervan overtuigd dat we samen de toekomst tegemoet moeten gaan, dan doen we je direct na dit gesprek een voorstel. We kunnen dus in een paar dagen rond zijn.

Wat bieden wij jou?

• Minimaal marktconform salaris (in de afgelopen jaren is aanvullend een winstdeling uitgekeerd)
• Reiskostenvergoeding
• Laptop
• Mogelijkheid om opleiding of cursussen te volgen
• Mogelijkheid om naast kerntaken aanvullende zaken op te pakken binnen interessegebied
• Indien jouw situatie dat toestaat, is het mogelijk om per direct te starten

Mail je sollicitatie naar werkenbij@minox.nl

Profiel

• Afgeronde HBO of WO opleiding
• Sterke analytische en communicatieve vaardigheden
• Brede technische interesse en enthousiaste self-learner
• Eigen mening, feedback geven en ontvangen, bijdragen aan een team
• Bij voorkeur full time beschikbaar
• Pre’s:
– Boekhoudkennis
– Scrum ervaring
– Beheersing Engels

Tech kennis en ervaring
• Javascript / Ecmascript 6
• Distributed source control (bij voorkeur Git)

• Highly desired:
– Microservice based systems – wij vinden bijvoorbeeld dit en dit interessant
– RabbitMQ (of vergelijkbaar)
– Docker/Docker Swarm
– GraphQL
– JIRA / Confluence (of vergelijkbaar)
– Automated Testing
– Continuous Deployment / Integration
– High Availability / Load Balancing Platform
– Automatic scaling
– REST implementaties
– PostgreSQL
– Servoy (a 4th generation Javascript RAD platform, Eclipse IDE)
– JavaScript full stack, met de nadruk op node.js systems