Minox

Menu

Minox stage bleek perfecte keuze

29 - 1 - 2019

Stagiair aan het woord: Stefan over zijn stage-opdracht bij Minox

“Mijn stageopdracht heb ik gevonden bij Minox en dat bleek de perfecte keuze”

Dit artikel is geschreven door Stefan de Raadt, 3e jaars student HBO-ICT Software & Information Engineering aan de Hogeschool Utrecht.

Over mijn stage

 

Voor mijn opleiding moest ik het eerste semester van mijn schooljaar stagelopen. Ik was hierbij op zoek naar een bedrijf dat leuke opdrachten had met de nieuwste technieken en waar ik dus veel kon leren. Deze opdracht heb ik gevonden bij Minox en dit bleek de perfecte keuze.

Stage-opdracht

Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan een opdracht waarbij ik RGS (Referentie Grootboek Schema) moet toepassen zodat grootboekrekeningen binnen een administratie gekoppeld kunnen worden aan een standaard. Omdat er normaal veel verschillen zitten tussen administraties is het maken van een dashboard of rapportage vaak lastig. Dankzij dit RGS-project is het echter mogelijk om hier een standaard van te maken. Bij dit project heb ik drie onderdelen gemaakt: de RGS Mapper, de RGS Robot en de RGS Analyzer.

RGS Mapper en RGS Robot

De Mapper heeft als doel om de gebruiker RGS-codes te laten koppelen met een grootboekrekening. De Robot probeert al van tevoren zo goed mogelijk een suggestie te geven over de administratie zodat de gebruiker zo weinig mogelijk hoeft te mappen.

RGS Analyzer

De Analyzer is een innovatieve toepassing waarmee we klantoverstijgende dashboards mogelijk maken. Ik heb ook een analyse store gemaakt waarmee analyses tussen alle klanten makkelijk kunnen worden gedeeld. Zo groeit het aantal beschikbare analyses en kunnen klanten profiteren van elkaars creativiteit

“Ik heb bij Minox een hele leuke stage gehad en hoop dat ik in de toekomst nog meer opdrachten kan uitwerken bij Minox!”

Een leuke en leerzame stage

In de 5 maanden dat ik bij Minox heb gelopen heb ik verschillende dingen geleerd, zoals het beter werken in teamverband, en kon ik ervaren hoe een team werkt via Scrum. Tijdens mijn stage heb ik mijzelf nog verder ontwikkeld in nieuwe technieken zoals React.JS en Node.JS. Met vragen kon ik altijd terecht bij de andere developers binnen het team. Ik heb bij Minox een heel leuke stage gehad en hoop dat ik in de toekomst nog meer opdrachten kan uitwerken bij Minox!

Lees hier meer over de RGS Analyzer.