Minox

Menu

Klantspecifiek dashboard door gebruik van RGS Analyzer

In een tijd waarin boekhouden steeds verder wordt geautomatiseerd worden analysemogelijkheden steeds belangrijker. Met de RGS Analyzer in Minox Online heb je de mogelijkheid om klantspecifieke dashboards te maken.

Wat is RGS?

Referentie Grootboek Schema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Een bedrijf dat met RGS werkt, is in staat om gegevens eenvoudig uit de bronadministratie te halen en deze te delen met andere systemen of op te nemen in rapportages bestemd voor externe partijen. Interne en externe rapportages worden sneller opgesteld en het opstellen van betrouwbare dashboards of bedrijfsvergelijkingen wordt een stuk eenvoudiger.

De kern van RGS is de referentiecode: een unieke code die gekoppeld is aan alle grootboekrekeningen. Omdat een referentiecode gekoppeld is aan SBR, kan RGS worden gebruikt in de gehele financiële keten. Dit systeem is vergelijkbaar met systemen zoals Unit4 Audition, Caseware, Visionplanner, etcetera.

RGS is een open standaard terwijl in het verleden iedere softwarepartij een eigen standaard moest bedenken, onderhouden en implementeren.

RGS Analyzer is een crowd based analysesysteem.

Dit betekent in het kort:

  • Iedereen kan op een makkelijke manier formules maken (bijvoorbeeld in Excel)
  • De formules worden gebaseerd op standaard RGS-codes voor een universele werking in alle administraties
  • De formules worden automatisch gedeeld in de Minox community
  • Door middel van de Minox community heeft iedereen toegang tot de “Wisdom of the Crowd”

   Iedereen profiteert van de creativiteit van analyses die door andere gebruikers worden gemaakt

Meer weten? Bel 085-0643060 of stel je vraag:

RGS Robot en RGS Mapper

Het koppelen van grootboekadministraties aan het RGS-schema wordt ‘mappen’ genoemd.

Onze ervaring leert dat RGS over het algemeen moeilijk van de grond komt. Dit heeft diverse oorzaken. Dit zijn de redenen wanneer je als gebruiker wel wilt gaan mappen.

Wanneer wil je als gebruiker mappen:

 • Als er toegevoegde waarde is om te mappen. Die toegevoegde waarde wordt in Minox geleverd doordat je er middels de RGS Analyzer allerlei mooie analyses mee kunt doen. De RGS mapping kan via de open API worden uitgelezen voor hergebruik in de keten en wordt ook meegeleverd in de Auditfile.
 • Als het mappen zo min mogelijk tijd en inspanning kost: hiervoor hebben wij de zelflerende RGS Robot ontwikkeld. Hoe meer er gemapped is binnen de “crowd”; hoe slimmer de robot wordt en hoe minder tijd en inspanning het mappen kost.
 • Als het mappen zeer gebruiksvriendelijk, snel en zelfs een beetje leuk is. Dat doet de RGS Mapper: wat nog niet is gemapped kun je makkelijk en snel wegtikken.

Open standaarden – Referentie grootboekschema

In een markt waar open standaarden steeds belangrijker worden, is het essentieel om deze standaarden op een juiste manier te implementeren. Zo geldt dit zeker voor het referentie grootboekschema (RGS).

Toen RGS in 2014 op de markt kwam, was het direct een hype. Veel softwareleveranciers hebben daarom toentertijd de makkelijkste en snelste manier gekozen om RGS te implementeren. Je wilt immers niet achterlopen maar je wilt ook niet investeren in iets wat wellicht nooit een standaard gaat worden. Dit heeft geleid tot veel incomplete implementaties waardoor de mogelijkheden van RGS bijna nooit ten volle worden benut.

We zien gelukkig dat steeds meer partijen RGS volledig integreren. Dit leidt tot een breder toepassingsgebied van RGS:

 • Beschikbaar in de API
 • Beschikbaar in de Auditfile
 • Beschikbaar in rapportages
 • En beschikbaar in toepassingen over administraties heen

Impressie RGS Analyzer

De kantoren zien veel mogelijkheden om met de RGS Analyzer klanten te kunnen adviseren. Het is nu mogelijk om een klantspecifiek dashboard in te richten voor bijvoorbeeld werkkapitaal, kosten en omzetanalyses, of voor bijvoorbeeld een hoofdlijnenprognose van de nog te betalen inkomstenbelasting. Met de Analyzer is het mogelijk om de klantwaarde te vergroten, door te sturen op de uitzonderingen, zowel positief als negatief.

Vraag simpel en snel een GRATIS demo aan!

Maak gebruik van de gratis keuze hulp om een demo samen te stellen.

WELK PAKKET PAST BIJ MIJ

Meer weten? Bel 085-0643060

We vertellen je graag meer over de RGS Analyzer!