Minox

Menu

De stage ervaring van Jordi

28 - 6 - 2019

Innovatie en techniek

Stagiair aan het woord: Jordi over zijn afstudeeropdracht bij Minox

Dit artikel is geschreven door Jordi Scheepers, 4e jaars student HBO-ICT aan de Hogeschool Utrecht

Innovatie en techniek: de stage-ervaring van Jordi

Voor het afronden van mijn studie aan de Hogeschool Utrecht diende ik een halfjaar stage te lopen bij een zelfgekozen bedrijf. Mijn insteek was om een bedrijf te zoeken dat innovatie omarmt en met nieuwe technieken werkt. Daarnaast wilde ik gedurende mijn stage ook graag mijn kennis rondom JavaScript tot een hoger niveau tillen. Mijn gevonden afstudeeropdracht bij Minox bleek erg goed aan te sluiten bij wat ik zocht.

Stageopdracht

Mijn gevonden afstudeeropdracht bij Minox betrof het onderzoek doen naar verschillende automatiseringsoplossingen die goed aansluiten bij Minox. Deze opdracht had als doel het efficiënter maken van de boekhouding door verschillende tijdsintensieve menselijke handelingen uit het boekhoudproces te elimineren.

Daarnaast hoopte Minox dat deze automatisering hen in staat zou stellen om betere boekingsvoorstellen te doen aan de gebruiker rondom ingeschoten UBL-facturen in het Scan & Herken proces binnen Minox Online.

Professioneel, flexibel en passievol

Iets wat mij direct opviel bij Minox is de professionele en passievolle houding die iedereen uitstraalt. Dat heeft mij als stagiair enorm gemotiveerd om een zo goed mogelijk resultaat op te leveren. Elke dag weer merk je dat iedereen er het beste uit wilt halen, wat bijdraagt aan een fijne en positieve werksfeer.

Hiernaast is Minox erg flexibel en wordt er veel rekening gehouden met de taken die de stagiair voor school heeft te vervullen. Zo is het geen probleem om een dag thuis te werken, mits dit van tevoren overlegd wordt. Dit alles maakt Minox een uitermate prettig bedrijf om bij af te studeren (of te werken)!

Erg goede begeleiding en betrokkenheid

Vanaf het begin van de stageperiode voelde ik mij al op mijn plek bij Minox. Anders dan bij andere bedrijven, waar je je als stagiair vaak een buitenstaander kan voelen, betrekt het ontwikkelteam van Minox je vanaf de eerste dag al in alle meetings, activiteiten en het dagelijks reilen en zeilen van een software-ontwikkelteam. Er heerst een enorm open sfeer en er wordt veel interesse getoond in individuele meningen en ideeën. Hierdoor word je ook als stagiair serieus genomen en er wordt geluisterd naar jouw inzichten.

Tevens heb ik gedurende mijn stage bij Minox genoten van een enorm goede begeleiding. Het team stond op elk moment klaar om te helpen waar nodig. Wanneer iets niet duidelijk was, werd er net zo veel tijd besteed als nodig bleek om je weer op weg te helpen. Er werd alles aan gedaan om de stage tot een succes te brengen, wat mijn tijd bij Minox tot een bijzonder leuke en leerzame periode maakte!