Minox

Menu

RegioBank volgende succesvolle bankkoppeling in Minox Online

06-05-2020

Na de succesvolle bankkoppeling met de SNS Bank vorige week, kunnen we vandaag melden dat ook de bankkoppeling met de RegioBank gerealiseerd is in Minox Online!

Minox lanceert als eerste een directe bankkoppeling met RegioBank. Dat is goed nieuws voor ondernemers omdat het tot op heden nooit mogelijk is geweest om een directe koppeling met regionaal acterende banken te maken. Door de nieuwe Europese wet Payment Service Directive 2 (PSD2) kunnen partijen die een PSD2 vergunning hebben nu koppelen met banken, wat tot nieuwe innovatie zal leiden.

Fijn dat deze innovatie ook beschikbaar komt voor regionale banken zoals de RegioBank. Minox is daardoor het eerste boekhoudpakket waarbij de bankafschriften rechtstreeks worden ingelezen vanuit de RegioBank en automatisch kunnen worden geboekt.

Walter de Boer, eigenaar/adviseur bij Administratie en Advies Kantoor Koppen, heeft als eerste een boekhoudkoppeling met de RegioBank gelegd. De Boer:

“Veel ondernemers hebben in het verleden voor de meer persoonlijke aanpak van de Regionale bank gekozen. Dat had tot voor kort de beperking dat je geen mogelijkheden tot koppelen had. Fijn dat daar nu moderne innovaties aan worden toegevoegd. Wij werken al enige tijd met Scan & Herken en daardoor zijn de administraties qua bonnen en facturen altijd al zeer actueel. Door deze nieuwe bankenkoppeling is de administratie nu pas echt up2date!”

Makkelijker, veiliger en sneller

Het doel van de PSD2 wetgeving is betalen en rekeninginformatie ophalen makkelijker, veiliger en sneller te maken. Uiteraard gebeurt dit alleen als jij als rekeninghouder hier expliciet toestemming voor geeft. Praktisch betekent dit dat de banktransacties pas worden opgehaald als jij de koppeling tot stand brengt door in te loggen bij RegioBank en toestemming geeft.

Doordat PSD2 partijen in Nederland onder streng toezicht staan van DNB en moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van security is veiligheid gegarandeerd.

Bankafschriften automatisch inlezen

Op dit moment kunnen bankafschriften dus automatisch worden ingelezen in Minox. Later volgt ook het rechtstreeks kunnen betalen vanuit de boekhouding.

Heb je ook een rekening bij de RegioBank en zit je al jaren te wachten op een bankkoppeling met een professioneel pakket voor online boekhouden? Neem dan contact op met verkoop@minox.nl of stuur een bericht voor meer informatie.