Minox

Menu

Minox gaat zelfstandig verder na management buy-out

29 - 12 - 2017

Algemeen directeur Hessel Kuik van Bizcuit Holding B.V., de moederonderneming waar Minox B.V. en sinds 2017 ook Bizcuit B.V. onder vallen, heeft per 31 december 2017 via een management buy-out alle aandelen overgenomen van participatiemaatschappij Écart Invest en commercieel directeur Maurice van Gaalen.

Minox ontwikkelt en verkoopt al ruim 30 jaar accounting oplossingen voor het MKB. Minox bedient ruim 500 accountants- en administratiekantoren in de Nederlandse markt en daarnaast nog circa 5.000 directe klanten. Er worden circa 70.000 administraties gevoerd in Minox. Minox Online is een complete cloud oplossing en onderscheidt zich door de zeer hoge efficiëntie voor de ondernemer en finance professional. Mede gefinancierd door Écart, hebben de heren Kuik en Van Gaalen de afgelopen 2,5 jaar een succesvolle modernisering en transformatie doorgevoerd op technisch, organisatorisch en innovatief vlak van de onderneming.

Zo is begin 2017 Bizcuit (‘biz kit’) toegevoegd aan het productportfolio, een app die ondernemers in staat stelt om mobiel bonnen in te sturen, betalingen te doen en banksaldo en -transacties in te zien. Uniek in Nederland is dat facturen met Bizcuit rechtstreeks vanuit de administratie betaald kunnen worden met een vingerafdruk, waarbij inloggen in internetbankieren niet meer nodig is. Bizcuit heeft koppelingen met de Rabobank, ABN Amro, ING en Deutsche Banken en binnenkort ook met Knab en Bunq. Bizcuit is in 2017 genomineerd voor de Accenture Innovation Awards (in de categorieën Intelligent Enterprise en Financial Service Reinvented)  en was één van de drie finalisten voor de ICT Accountancy Award 2017.

Toekomst

Minox en Bizcuit worden volop doorontwikkeld. De afgelopen twee jaar is er aanzienlijk geïnvesteerd in het neerzetten van een geheel nieuwe state-of-the-art technische fundering. De gebruikte technologie heeft gezorgd voor onderscheidende performance, en maakt het mogelijk om zeer snel nieuwe functionaliteiten en koppelingen te realiseren. In 2018 zal ook een cloud ERP oplossing op de markt gebracht worden, een zeer flexibel systeem voor MKB handels- en productiebedrijven. Geïntegreerde realtime Business Intelligence (BI) zal deel uitmaken van deze oplossing. Ook Minox zal geïntegreerd worden om ook uitgebreide mogelijkheden rondom de financiële administratie te bieden, zoals bankenkoppelingen, uitwisseling van digitale facturen (UBL), scan & herken functionaliteit, directe Btw-aangifte en de Bizcuit app.

Écart verwierf in december 2014 een meerderheidsbelang na een overname van de aandelen van de zittende DGA’s, waarna Kuik en Van Gaalen in respectievelijk 2015 en 2016 middels een management buy-in als minderheidsaandeelhouders en directie zijn toegetreden. De bestaande DGA’s werden stapsgewijs uitgekocht.

De buy-out geeft algemeen directeur Kuik de mogelijkheid om vanuit de nieuwe vestiging versneld eigentijdse accounting platform innovaties te lanceren die ondernemers en accountants in staat stellen efficiënt en effectief geld-, boekhoud- en informatiestromen te managen. De strategie is gericht op innovatie, groei en lange termijn continuïteit. Gebruikers zullen niets merken van de overgang. De komende tijd zal de onderneming zich richten op versnelde optimalisatie en uitbreiding van de bestaande producten Minox en Bizcuit en de marktintroductie van de nieuwe cloud ERP oplossing (strategisch traject ‘Accelereren’), en de verkenning van partnerships om verdere vernieuwende oplossingen te realiseren voor het MKB (strategisch traject ‘future-proofing’).