Minox

Menu

Overstappen van Boekhoudpakket

Efficiënter werken vanuit één boekhoudpakket

Alle klantenadministraties gestandaardiseerd in één pakket. Stop met het betalen van onnodige licentiekosten en start met efficiënter werken.

Veel accountant- of administratiekantoren werken  met meerdere boekhoudpakketten. Het is vaak een erfenis van klantenwerving, overnames en innovatie. Het werken met meerdere pakketten is inefficiënt, tijdrovend en bovendien kostbaar door de verschillende licenties die je afneemt. Migraties zijn in de regel duur en zijn zeer tijdrovend. Kan dat niet anders? Bij Minox maken we graag software waar je blij van wordt. Dat geldt niet alleen voor onze intuïtieve boekhoudsoftware. Onze handige Overstapservice helpt je om eenvoudig complete boekhoudingen over te  zetten en standaardisatie door te voeren voor al je administraties.

Onze helpdesk staat voor je klaar!

Minox Online

Waarom administraties standaardiseren?
30% tijdbesparing per administratie!

Door je boekhoudpakketten te standaardiseren is het voor je organisatie makkelijk om werkprocessen op elkaar af te stemmen en de kwaliteit van je dienst en productkennis te borgen. Hierdoor ben je minder vaak afhankelijkheid van dure experts of consultants.

De rol van de boekhoudprofessional verandert snel. Naast de verantwoordelijkheid van de bedrijfsadministratie verlangt je klant mogelijk ook financieel- en fiscaal advies. Door vanuit één boekhoudpakket te werken zijn automatisering en robotisering ineens veel toegankelijker geworden, waardoor je je processen sneller uit kunt voeren. Standaardiseren betekent concreet dat je meer klanten kunt helpen binnen hetzelfde aantal uren dat je beschikbaar hebt. De voordelen van standaardisatie gaan dus veel verder dan lagere licentiekosten per klantenadministratie.

 

Switch naar Minox?

De Overstapservice van Minox

Met onze Overstapservice kun je administraties van andere pakketten in Minox op  een door jou gewenste manier organiseren. Zo kun je je eigen grootboekrekening en en dagboeken coderen naar het door jou gewenste schema. Maar denk ook bijvoorbeeld  aan het opschonen van debiteuren en crediteuren lijsten. Relaties waar al enige tijd geen zaken mee wordt gedaan kunnen worden gearchiveerd. Na de migratie kunnen eventuele correcties nog worden geboekt in de administratie Deze correcties blijven dus apart staan van de geconverteerde data (welke in aparte dagboeken staan).

Zo blijven de oorspronkelijke boekingen behouden, maar wel in de gewenste administratie-inrichting waar vanuit je direct kan doorwerken. Hierdoor blijf je voldoen aan de bewaarplicht en bespaar je veel tijd en geld in de toekomst. En dat allemaal binnen één pakket.

Overstappen van Boekhoudpakket

Staat jouw boekhoudprogramma er niet bij? Neem dan contact op!

boekhoudpakket migreren

Eenvoudig standaardiseren naar Minox

Het werken met meerdere boekhoudpakketten is niet ideaal. Elk boekhoudsysteem werkt anders, waardoor het lastig is om hierover diepgaande kennis te ontwikkelen bij de medewerkers. Daarnaast mist het totaaloverzicht als administraties verspreid zijn over verschillende pakketten. Dit zorgt voor verwarring.

Door in één pakket te werken, profiteer je als accountant of administratiekantoor van de standaardisatie in de administraties en de manier van werken. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om medewerkers flexibeler in te zetten.

Helaas was het overzetten altijd maatwerk en daarmee een tijdrovende klus. Nu niet meer: met de Overstapservice van Minox kun je gemakkelijk een administratie uit een ander boekhoudpakket converteren naar Minox Online. Dankzij de Minox Overstapservice rond je de complete overstap geautomatiseerd af. Makkelijker kan het niet.

De conversie uitvoeren naar Minox Online kan vanaf verschillende systemen. Hieronder kan je de boekhoudpakketten vinden.

De volgende pakketten kunnen worden overgezet

 • Pakketten met auditfile (XAF)
 • Twinfield
 • AccountView
 • Exact Online
 • Snelstart
 • Yuki
 • UNIT4 Multivers
 • iMuis
 • E-boekhouden
 • Davilex offline
 • King
 • Afas

Ook halen wij documenten op uit Basecone, Elvy, WeFact en DizzyData.
We hebben veel ervaring in het overzetten van administraties. Deze zijn terug te lezen in onze klantcases. Voor referenties neem contact op!

in 3 muisklikken veranderen van boekhoudpakket

Switch naar Minox?

Waarom nu je administraties overzetten?

We zetten graag de voordelen van de Minox Overstapservice voor je op een rijtje:

 • Eenvoudig en snel Automatisch data vanuit andere boekhoudpakketten converteren
 • Historie: Een onbeperkt aantal boekjaren wordt meegenomen, op transactieniveau
 • Documenten: Bij het gebruik van de directe koppelingen is het (meestal) mogelijk om ook de onderliggende documenten mee te nemen in de conversie!
 • Kostenbesparing: Door 1 boekhoudoplossing te gebruiken, bespaar je kosten op abonnementen (30% tijdbesparing per administratie!)
 • Efficiëntie: Medewerkers gebruiken dezelfde software, werken op dezelfde manier en hebben toegang tot dezelfde informatie
 • Standaardisatie: Als onderdeel van de conversie is het mogelijk om administraties om te zetten naar een standaard grootboekrekeningschema!
 • Je maakt volledig gebruik van Minox Online: Zo werk je cloud based, platform onafhankelijk en kun je gebruikmaken van de Bizcuit Ondernemersapp. De perfecte match.
 • Inzicht: Het Accountancy Dashboard in Minox Online geeft helder totaalinzicht in de werkvoorraad van alle medewerkers!
 • Elk jaar een maatwerkgesprek om optimaal gebruik te maken van Minox!

Nieuwsgierig naar ons Overstapservice?

De Overstapservice converteert administraties uit een ander systeem naar Minox Online. Je behoudt de historie en legt een gestandaardiseerd fundament voor de toekomst. En dat alles binnen één pakket.

Wil je meer weten over de Minox Overstapservice? Neem dan direct contact op via 085-0643060 of mail naar verkoop@minox.nl.