Minox

Menu

Exporteren van de RGS Brugstaat in Minox

De RGS Brugstaat

De RGS Brugstaat is een nieuwe (vereenvoudigde) XML voor het eenvoudig uitwisselen van grootboeksaldi op basis van een RGS-code. Deze RGS Brugstaat maakt het mogelijk om direct gegevens vanuit boekhoudsoftware op basis van RGS over te zetten naar fiscale aangiftesoftware. Dit is een initiatief van GBNed in samenwerking met softwareleveranciers en de belastingdienst.

Met Minox kan je met één druk op de knop de RGS Brugstaat exporteren vanuit de RGS Analyzer als XML-bestand. Dit bestand kan je vervolgens direct gebruiken voor je fiscale aangiftesoftware. Klik rechtsboven op ‘RGS Brugstaat XML‘ en Minox downloadt automatisch het XML-bestand in je browser.

Financiële gegevens versturen naar het CBS

Naast fiscale aangiftesoftware is de RGS Brugstaat ook te gebruiken om financiële gegevens naar het CBS te verzenden. Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) vraagt jaarlijks veel financiële informatie op via een vragenlijst om de economie goed in beeld te brengen. Op basis hiervan worden jaarlijks gegevens over opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland gepubliceerd. Ook de jaarlijkse economische groei wordt hiermee berekend.

Vanaf april 2021 kunnen MKB-bedrijven de gegevens uit hun financiële administratie uploaden naar het CBS. Voorwaarde is dat de financiële administratie is gekoppeld aan een RGS. Bedrijven versturen een RGS Brugstaat met financiële gegevens, waarna een groot deel van de vragenlijst automatisch wordt ingevuld. Dit scheelt de ondernemer veel tijd omdat die aanzienlijk minder zelf hoeft in te vullen.

Minox maakt boekhoudsoftware waar je blij van wordt. De software is eenvoudig van opzet en heeft slimme eigenschappen waarmee boekhouden sneller en efficiënter kan. Voor zowel de accountant, de boekhouder als de ondernemer biedt de software handige applicaties. Perfect voor analyseren, factureren, betalen en het voeren van de administratie.

Benieuwd naar de boekhoudsoftware van Minox en wat het voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op! Klik op onderstaande button en mail ons direct.

Weten hoe je de Brugstaat vanuit de RGS-analyzer kunt exporteren? Klik op onderstaande button en bekijk de video!