Minox

Menu

Bizcuit maakt een snelle opmars

14 - 6 - 2018

Bizcuit is de business app

Bizcuit (‘biz kit’) is de business app die ZZP- en MKB-ondernemers het leven makkelijker maakt. In één app al je bankrekeningen inzien bij verschillende banken, facturen gekoppeld aan de banktransacties, facturen scannen en direct betalen met je vingerafdruk, betaalruns vanuit Minox goedkeuren zodat die direct worden uitgevoerd door de bank, en al je documenten makkelijk terugvinden. Als enige app in Nederland is het met Bizcuit mogelijk om echt rechtstreeks vanuit je administratie te betalen. Of gewoon een factuur scannen en direct betalen, zonder internetbankieren. De factuur en de betaling komen automatisch in Minox terecht. Dat is wat we bedoelen met ongekend efficiënt je administratie op orde!

Maar we zijn pas net begonnen. We wachten op de implementatie van de Europese betaalwet PSD2 in Nederland. Helaas is deze uitgesteld, maar de verwachting is dat het eind van dit jaar zover is. Dan wordt het mogelijk om zeer eenvoudig om betaalrekeningen bij alle Nederlandse banken te koppelen aan Bizcuit en Minox. Koppelen met Rabo, ING, ABN, Deutsche Bank en Bunq (realtime) is nu al mogelijk. Dat geldt voor zowel rekeninginformatie als betalen. Je leest HIER hoe je de koppelingen kunt activeren.

Nominaties

Met deze koppelingen loopt Bizcuit ruim een jaar voor op PSD2. Dat blijft niet onopgemerkt in het Fintech landschap. Bizcuit was in 2017 al genomineerd voor de Accenture Innovation Awards en de ICT Accountancy Award. In 2018 is Bizcuit geselecteerd als een van ‘Europe’s 16 most promising startups’ door EBAday, een van Europa’s grootste Fintech events. Ook is Bizcuit beloond met een plek op het Amsterdam Fintech Forum tijdens de Amsterdam Fintech Week. Deze week stond bol van de events waar ook Bizcuit te vinden was, zoals in de RAI het spectaculaire Money20/20 waarover veel geschreven is door de media, de PSD2 Round Table bijeenkomst bij Van Doorne advocaten, en de Beyond Banking Days 2018 van ABN Amro.

Zowel Minox als Bizcuit is opgenomen in de Dutch Fintech Map die de organisatie Holland Fintech heeft uitgebracht tijdens de Amsterdam Fintech Week. Zie HIER het resultaat!

Wat duidelijk is geworden na twee drukke weken van veel presentaties en netwerken, is dat PSD2 / Open Banking gaat zorgen voor echte verandering. Banken moeten derden toegang geven tot betaalrekeningen voor zowel het ophalen van rekeninginformatie als het initiëren van betalingen (uiteraard alleen na toestemming van de rekeninghouder). Dit maakt het mogelijk om boekhouden en bankieren geheel te integreren en veel processen nog veel efficiënter te maken. Daarnaast worden hele nieuwe toepassingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan Robotic Cash Management. Lees HIER een blog van Bizcuit CEO Hessel Kuik over de impact van PSD2 op Robotic Accounting.

We zijn bij Minox en Bizcuit zeer enthousiast over de ontwikkelingen rondom PSD2 en begeven ons als ‘front runner’ in deze dynamiek. Onze klanten kunnen daarmee rekenen op nog meer efficiëntie door innovatie!

Mocht je nog vragen hebben over PSD2 of meer informatie willen over de innovaties die we voor ogen hebben op dit vlak? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!


Door Hessel Kuik

Hessel is CEO en eigenaar van fintechs Minox en Bizcuit. Minox biedt een online platform voor administratieve processen en ERP. Bizcuit (‘biz kit’) biedt ondernemers een app waarmee ze geheel digitaal kunnen werken. Bijvoorbeeld alle bankrekeningen bij verschillende banken inzien, facturen direct betalen en boeken, bonnen scannen en documenten beheren. Hessel is expert op het domein van de nieuwe Europe’s betaalwet PSD2, payments, accounting en ERP. Hij spreekt regelmatig op congressen en expo’s. Zijn passie is complexiteit en inefficiëntie oplossen door innovatie. Hessel is vader van twee dochters en heeft eveneens een passie voor mountainbiken, snowboarden en zeilen.

Volg Hessel op Linkedin