Minox

Menu

PSD2-toestemming naar 180 dagen

Door: Wolfgang Deiters

Als expert op het gebied van adviseren aan accountantskantoren, administratiekantoren en boekhouders ben ik verheugd om de veranderingen in de PSD2-toestemming aan te kondigen. Vanaf 25 juli 2023 wordt de huidige toestemmingstermijn van 90 dagen verlengd naar 180 dagen, wat betekent dat ondernemers slechts één keer in de 180 dagen toestemming hoeven te geven in plaats van elke 90 dagen. Dit biedt meer gemak voor de ondernemers en bespaart tijd voor accountants, administratiekantoren en boekhouders die deze toestemming van hun klanten moeten vragen.

 

Minox Online onveranderd

Het is belangrijk om op te merken dat de functionaliteit van Minox Online onveranderd blijft en dat er geen actie hoeft te worden ondernomen. In plaats van elke 90 dagen ontvangt de ondernemer nu om de 180 dagen een melding om te bevestigen dat de verbinding kan blijven bestaan. Het geven van deze toestemming is eenvoudig en kost slechts enkele seconden. Het is ook goed om te onthouden dat ondernemers met PSD2 controle hebben over wie toegang heeft tot hun transactiegegevens en op elk moment toestemming kunnen geven of intrekken.

Voordelen van PSD2 bankverbinding

Een van de voordelen van Minox PSD2-bankverbindingen is dat transacties meerdere keren per dag worden verwerkt, waardoor ondernemers sneller inzicht hebben in hun administratie en altijd een actueel banksaldo hebben. Dit biedt niet alleen meer zichtbaarheid, maar ook waardevolle informatie voor accountants, administratiekantoren en boekhouders, zodat zij beter advies en ondersteuning kunnen bieden.

Ondernemers app

Als je nog niet bekend bent met de ondernemersapp die bij jouw abonnement is inbegrepen, dan is dit het perfecte moment om deze te verkennen. De app bespaart niet alleen tot 30% van jouw tijd, maar biedt ook verschillende andere voordelen. Als je meer wilt weten over de app, plan dan gerust een op maatwerkgesprek met mij in. Ik vertel je graag meer over de voordelen die de app biedt en hoe je deze het beste kunt inzetten om het meeste uit je abonnement te halen.

Door Wolfgang Deiters

Wolfgang werkt inmiddels 30 jaar als Customer Succes Manager bij Minox. Door zijn  financieel administratieve achtergrond en diepgaande kennis van de wereld van de accountancy is hij in staat om vakkundig en gedreven advies te geven. Hij is daarnaast een gepassioneerd gitarist.

Volg Wolfgang op Linkedin