Minox

Menu

RGS: Bespaar tijd met invullen CBS-vragenlijst

bespaar tijd met invullen van CBS-vragenlijst dankzij RGS

7-4-2021

Voordelen van gebruik RGS

 

In een wereld waarin boekhouden steeds verder wordt geautomatiseerd, zijn analysemogelijkheden steeds belangrijker. Eén van de analysemogelijkheden die Minox biedt, is het Referentie Grootboek Schema (RGS). RGS is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens.

Al jaren zien wij bij Minox de voordelen van het RGS. Met ons zijn er steeds meer partijen die het RGS ook volledig integreren, waaronder het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  Ieder jaar vraagt het CBS een groot aantal bedrijven om de Jaar-Productiestatistiek in te vullen. Op basis hiervan publiceert het CBS gegevens over de opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland. Vanaf april valt dit verzoek bij bedrijven op de mat.

 

Makkelijk en snel met RGS

Het invullen van de CBS-vragenlijst voor de Jaar-Productiestatistiek kost ondernemers veel tijd, terwijl een groot deel van de gevraagde informatie al aanwezig is in de financiële administratie. Met de RGS Analyzer in Minox Online wordt tot 75% van de vragen automatisch ingevuld. In RGS staan namelijk de meeste grootboekrekeningen die het CBS nodig heeft om statistieken te maken. Vanuit Minox kun je dus heel eenvoudig een groot deel van de enquête invullen en draag je moeiteloos bij aan het in beeld brengen van waardevolle cijfers over de Nederlandse economie.

 

Exporteren RGS Brugstaat


Vanuit Minox maak je een export van de aan RGS-gekoppelde grootboekrekeningen. Dit heet een RGS Brugstaat. Vervolgens log je in op de CBS-vragenlijst en importeer je de RGS Brugstaat. Het CBS herkent de codes in de RGS Brugstaat en koppelt deze aan de vragen in de vragenlijst. Het CBS gebruikt alleen de gegevens die nodig zijn voor de vragenlijst. Met een paar klikken is een groot deel van de vragenlijst ingevuld. Dat bespaart tijd! Nadat je jouw gegevens hebt geïmporteerd in de CBS-vragenlijst, kun je deze controleren en waar nodig handmatig aanpassen of aanvullen.

Wilt je meer weten over hoe je met de RGS Analyzer in Minox Online tijd kunt besparen met het invullen van enquêtes? Kijk dan op www.cbs.nl/bespaartijd