Minox

Menu

Betaalbatches verwerken

27-11-2020

Betaalbatches verwerken net zo makkelijk als een Tikkie!

Minox is het eerste boekhoudpakket in Nederland dat de mogelijkheid biedt om batchbetalingen vanuit de boekhouding te initiëren en betalen vanaf rekeningen bij de Rabobank, ING en ABN AMRO!

De nieuwe PSD2 bankenkoppelingen maken het mogelijk om het proces van betalen geheel digitaal vorm te geven. Het exporteren en importeren van batchbestanden is daarmee verleden tijd. Betalingen verrichten kan vanaf nu tijdens het boodschappen doen, op het strand of thuis op de bank – eenvoudig, mobiel en met hetzelfde gemak als een Tikkie!

Hoe werkt dit?

Minox gebruiker

Voorbereiding: Koppel eerst de bankrekening aan Minox via ‘Onderhoud | Koppelingen | Bankenkoppeling’ (als dat nog niet gedaan is). Zie hier voor meer informatie over deze stap.

1. De gebruiker die in Minox een betaalbatch aanmaakt in het onderdeel ‘Automatische Betalingen’ kan daar via de knop ‘Betalen’ de betaalopdracht digitaal versturen naar de Bizcuit app:

2. Kies de opties voor verwerking:

Vervolgens krijg je deze bevestiging:

Bij ‘Opvragen | Betalingshistorie’ zie je de status van de betaalopdrachten:

Bizcuit gebruiker

1. De Bizcuit gebruiker ontvangt een email met een knop om rechtstreeks naar de betaalbatch te gaan:

2. Door op de knop in de email te klikken komt de gebruiker in zijn/haar Bizcuit omgeving terecht, direct in het scherm waar de betaalopdracht kan worden goedgekeurd:

Bizcuit app

Door op de knop ‘Betaal’ te klikken wordt de gebruiker naar de omgeving van de bank geleid om de betaling goed te keuren. Dit proces werkt verder net zo als bij Tikkie of iDeal.

TIP 1

Batches betalen met Bizcuit kan op laptop, desktop of mobiel!

TIP 2

Het is voor de Bizcuit gebruiker mogelijk om betaalregels uit de betaalopdracht te halen. Dit wordt automatisch teruggekoppeld naar Minox, zodat de betreffende openstaande post(en) weer worden vrijgegeven voor betaling. Dit maakt het mogelijk om nog efficiënter samen te werken!

Belangrijk

Bij sommige banken is het nodig om eenmalig (Rabobank) of elke 90 dagen (ABN AMRO) goedkeuring te geven aan de bank om betaalbatches te mogen aanleveren via de PSD2 koppeling. Bizcuit gebruikers worden in de Bizcuit geïnformeerd als dit nodig is. Daarbij wordt de gebruiker door de betreffende stappen geleid. Ons advies is om Bizcuit op een smartphone te gebruiken, zodat Bizcuit werkt in combinatie met de app van de bank. Op die manier is toestemming geven en betalingen autoriseren heel eenvoudig – dit werkt met gezichtsherkenning, vingerafdruk of pin code (in plaats van met een Random Reader of e.dentifier).

Voor meer informatie over Bizcuit, zie deze User Guides. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Minox Support.